Wie zijn wij...

Het Aquariumhuis was vroeger (vanaf 1966) Handelsonderneming A. Hovestad. Deze handelsonderneming deed vroeger aan het importeren van wilde exotisch dieren zoals: slangen, apen, vossen, spinnen, leguanen, cheetah's en poema's .

De dieren werden niet particulier verkocht maar wel aan prive parken en dierentuinen zoals in: Emmen, Blijdorp, Artis, Wassenaar en Amersfoort zelfs in België en Duitsland werd er geleverd.

Omdat sommige leveranciers problemen gaven met leveringen en de nederlandse wetgeving in meeste gevallen aldoor strenger werden, is de handelsonderneming in iets geheel anders overgegaan, namelijk een aquariumwinkel.

Handelsonderneming A. Hovestad werd in mei 1971 Het Aquariumhuis. De keuze was eigenlijk heel simpel omdat een aquarium ook een hobby was en nog steeds is.

Het Aquariumhuis ging zich geheel specialiseren op aquaria en tropische vissen. Na 1 jaar in de Pieter v/d Doesstraat te hebben gezeten verhuisde de winkel naar de Jan van Galenstraat 159, sindsdien is dat niet meer gewijzigd.

Wel werd de winkel in de Pieter v/d Doesstraat in Amsterdam nog een periode gebruikt voor aquaria en reptielen, maar deze werd gesloten in 1983. In de winkel werkten vanaf het begin de broers Hovestad en hun echtgenoten, vanaf 1984 is er een tweede filiaal bijgekomen in Zaandam. Daar kunt U meer over lezen op hun eigen website.

www.hetaquariumhuis-zaandam.nl

Denk wel even aan de parkeermeter als U met de auto komt.

U bent van harte welkom in onze winkel. Fam A. Hovestad.